„Biroul” lui Valeriu Smochin se află în spatele Guvernului. Aici, înconjurat de o colecție diversă de obiecte și calapoade, au trecut prin mâinile lui mii de perechi de încălțăminte. Se fac mai bine de 30 de ani de când practică meseria de ciubotar, care este și „un proces liniștitor „, pe lângă venitul constant pe care i-l asigură indiferent de sezon.
 
„Cine vine o dată la mine, nu mai pleacă în altă parte!”, se laudă meșterul privind „clienții fideli”. Avantajat și de locație, de-a lungul anilor prin mâinile lui au ajuns și numeroase perechi  de încălțăminte de la vecinii-demnitari. „De cele mai multe ori vin șoferii sau ajutoarele politicienilor”, precizează ciubotarul fără a le divulga numele clienților cu rang.
 
Indiferent că deservește funcționari de la Guvern, artiști de la Palatul Național sau oameni de rând, concluzia ciubotarului e fermă: drumurile „bune” din Moldova fac ca încălțămintea moldovenilor să se strice des. Mai ales când e de proastă calitate, adusă de prin diverse colțuri ale lumii.

Lasă un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *