În fiecare sâmbătă, Alexandru Iaroslavschii din Chișinău, își ia valizele pline de cataloage cu timbre și merge la Oficiul Poștei Centrale, acolo unde se întâlnește cu alți filateliști pentru a-și completa colecțiile.

Cei 45 de ani de experiență la Căile Ferate din Moldova i-au adus multe deplasări și călătorii, din care nu a ratat ocazia să se întoarcă cu noi piese pentru colecțiile sale. „Nu poți să fii interesat și să colecționezi de toate”, afirmă Alexandru, care și-a îngustat interesele în jurul unor serii de timbre care abordează tematica cosmosului și cea legată de Rusia. „Timbrele emise în cadrul unui stat cuprind secole întregi de istorie din existența acestuia, iar colecționarea lor este un proces amplu și complex”, afirmă filatelistul.

Alexandru Iaroslavschii colecționează timbre poștale de aproape 50 de ani. „În anii 70, când am intrat în comunitatea filateliștilor, aceasta cuprindea peste 1500 de colecționari. În prezent mai sunt 60, în Chișinău”, precizează bărbatul situat în topul celor mai longevivi colecționari din capitală.

Lasă un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *