Din decembrie, Ilan Șor îl poartă pe interpretul rus Stas Mihailov într-un tur electoral prin întreaga țară pentru a-și lansa candidații la alegerile din 24 februarie. După ce au fost la Orhei, Bălți, Comrat, au ajuns și la Chișinău.

A doua zi de Crăciun pe rit vechi, Ilan Șor a organizat concertul la vechiul Aeroport Chișinău, deși oficial campania electorală încă nu a început. Candidatul pe care îl promovează este Petru Jardan, directorul companiei „Avia Invest”, care a concesionat aeroportul. Jardan candidează pe circumscripția 23, sectorul Botanica. De asemenea, este al treilea pe lista candidaților pe circumscripția națională.

Mulți dintre vizitatori, conștienți de faptul că au venit la un concert cu tentă electorală, spuneau că sunt acolo doar pentru a-l vedea pe interpretul rus, Stas Mihailov. Unii dintre ei au recunoscut că la alegeri vor vota pe cine vor vrea. Alții, însă, spuneau ca un lucru evident că o să-l voteze pe Ilan Șor.

„Binefacere. Șor organizează concerte ca să mai iasă lumea din casă, la aer curat. E excelent!”, exclamă un bărbat vioi, îmbujorat, chiar dacă afară era un ger de -10 grade Celsius. Ca să înfrunte gerul, au primit gratis ceai și croasanți.

Înainte de prestația interpretului rus, pe scenă au urcat artiști autohtoni care deseori cântă în concertele plătite de politicieni. Printre ei se numără Doinița Gherman, Vitalie Dani și Ionel Istrati. Dacă primii doi au cântat și dansat, Ionel Istrati a mai îndemnat oamenii să-l aplaude pentru Ilan Șor. Satisfacția oamenilor a crescut la cote mari la apariția lui Stas Mihailov. Vizitatorii s-au îmbulzit lângă scenă, cântând împreună cu el. Nu au dansat degajat, pentru că erau lipiți unul de altul, dar și pentru a conserva căldura. Mulți au stat mai departe de scenă unde au avut suficient spațiu pentru dans, pentru veselie și pentru live-ul de pe facebook. Pentru a-i convinge pe oameni ca să-l voteze pe Petru Jardan, el și Ilan Șor au cântat la același microfon alături de artistul rus.

Omul lui Șor, de la șefia aeroportului în parlament, pe muzica lui Stas Mihailov

Ilan Șor continuă să anunțe candidații pentru alegerile parlamentare cu mare fast. De data aceasta, a instalat o scenă pe aeroportul vechi din Chișinău, l-a chemat pe Stas Mihailov și a împărțit ceai și croasanți. Candidatul promovat a fost directorul companiei „Avia Invest”, Petru Jardan. Ce știu oamenii despre acest candidat, de ce au venit la un concert electoral, vedeți în reportaj.https://reportaje.moldova.org/omul-lui-sor-de-la-sefia-aeroportului-parlament-pe-muzica-lui-stas-mihailov/ Reportaj de Georgeta Carasiucenco și Constantin Celac.

Geplaatst door Moldova.org op Vrijdag 11 januari 2019

„Petru Jardan pentru toată țara”

„De când este la conducerea Aeroportului Internațional Chișinău și al companiei Avia Invest, Petru Jardan a făcut atâtea lucruri că nouă nu ne ajung degete nici la mâini, nici la picioare să le enumerăm”, rostește glorios unul dintre prezentatori. De pe scenă, Petru Jardan a promis oamenilor care nu-l cunosc și nu au idee cine este el că va face frumos orășelul de lângă aeroport, va continua la Botanica, în Chișinău și apoi în toată țara.

Despre Ilan Șor, cei prezenți au zis că este un bărbat bravo pentru că a făcut din orașul Orhei o copie a Parisului. După discuțiile pe care le-am avut cu unii vizitatori, aflăm că originea fondurilor folosite pentru acest mic Paris nu le este cunoscută. Unii dintre ei presupun că un om politic stă în spatele lui, altcineva spune că are economii. Iar Stas Mihailov a cântat „poate mai ieftin”, pentru că are o înțelegere cu soția lui Ilan Șor, Jasmin, care este și ea cântăreață.

De furtul miliardului cu siguranță au auzit. Un tânăr care a revenit recent de la muncă din Europa crede că Ilan Șor a participat la furtul miliardului. „El a furat ca să-i dăruiască soției lui o mașină bună. Să-și asigure un viitor bun”, a declarat bărbatul, adăugând că un așa concert ar costa o jumătate de milion de dolari. Potrivit presei rusești, onorariul interpretului depășește 50 de mii de euro de concert. De exemplu, de revelion, Stas Mihailov lua 200 de mii de euro pentru o petrecere privată.

Ilan Șor a fost condamnat la șapte ani de închisoare în dosarului furtului de la Banca de Economii din Moldova. Cu toate acestea, a primit certificat de integritate de la Autoritatea Națională de Integritate și participă la alegeri.

Lasă un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *