Cunoscută publicului local mai mult pentru ilustrațiile ei precum „Iarna lui Katea”, „Anatomia Inimii” sau mai nou „Fata cu laleaua albastră”, artista Aliona Bereghici reușește cu același succes să dea viață și cărților pentru copii.

În lumea ilustratorilor de cărți a devenit cunoscută în special după colaborarea cu echipa de la Amazon, pentru care a ilustrat cartea „The Sky Painter”. Crede că are norocul de a lucra cu autori buni, iar dacă nu „prinde” ideea textului, refuză colaborarea. „Vreau ca cel care a citit textul să găsească în ilustrații povestea de mai departe. De asta mi-e greu să lucrez cu autori ai căror texte nu le înțeleg” povestește ilustratoarea.

Ilustrează sărbătorile, tradițiile și bucatele noastre tradiționale, iar printre ele strecoară și tot felul de „glumițe” pline de semnificații.

După experiențe de lucru în calitate de ilustratoare pentru diverse agenții de design și publicitate, în ultimii 10 ani Aliona a ales să lucreze pe cont propriu.

Despre amintirile copilăriei petrecute pe malul Prutului, despre ilustrațiile care rămân actuale în timp, dar și despre locul cărților autohtone pe rafturile librăriilor, Aliona BEREGHICI vorbește în interviul de mai jos.

Lasă un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *