„Generația C” este un film documentar despre moștenirea care a fost transmisă din tată în fiu – ciobănitul.

Vaso și Anatolie, doi bărbați, unul din munții georgieni și altul de mai la Sud de Cahul, ne-au lăsat în viețile lor, ne-au povestit cum oieritul a fost îndeletnicirea taților, buneilor și străbuneilor. Dar o să le revină oare această îndeletnicire fiilor lor?

Anatolie Ciobanu locuiește în s. Alexandru Ioan Cuza, Cahul. Acesta are câteva sute de oi și spune că ar putea într-o bună zi să rămână fără ele.

Vaso Gulelauri locuiește în s. Lalisquri, municipiul Telavi, Georgia, împreună cu familia lui. Când nu este cu oile și nu este acasă, își petrece timpul în munți. Nu a fost niciodată la mare, pentru că prea mult iubește munții. Dragostea față de munți o împărășește cu soția lui Nino, cu fiica Anastasia și cu fiul Saba.

Când este acasă, se gândește la oile din munți pe care le-a lăsat în grija ciobanilor angajați. Între timp, își repară mașina, face carne la grătar sau se întâlnește cu prietenii, rudele.

În ultimii douăzeci de ani, numărul oilor din Republica Moldova s-a micșorat aproape de două ori. Același lucru s-a întâmplat în Georgia. Dacă înainte de destrămarea URSS, Georgia avea aproximativ două milioane de oi, acum cifra ajunge la un milion.

Fotografii: Tatiana Beghiu

1 Comentariu

  1. E foarte bun reportaj/

Lasă un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *