Pe 2 aprilie (data nașterii scriitorului Hans Christian Andersen) în întreaga lume se sărbătorește ZIUA INTERNAȚIONALĂ A CĂRȚII PENTRU COPII ȘI TINERET. Cu această ocazie, Moldova.ORG prezintă un interviu cu Cristina Bujor, o tânără autoare de cărți pentru copii din Republica Moldova. 
 
„Obișnuitul neobișnuit”, „Întâmplări cu tâlc” sau „Întâlnirea cu eroii poveștilor românești” sunt doar câteva dintre titlurile publicate de Cristina. Cărțile ei abordează lumea emoțiilor și a valorilor morale, într-un stil amuzant și apropiat copiilor. „Toate emoțiile sunt firești: și bucuria, și furia. Ar trebui să învățăm să ne înțelegem emoțiile”, consideră autoarea. Toleranța, bunăvoința, altruismul, curajul, fidelitatea sunt valori pe care micii cititori pot să le observe urmărind experiențele prin care trec eroii cărților ei. 
 
Despre procesul de scriere a unei cărți, despre valorile personajelor din cărțile sale, dar și despre calitatea conținutului pentru copii care se găsește pe rafturile librăriilor din republică, Cristina Bujor vorbește în materialul de mai jos.

Lasă un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *